Blog

5 life hacks voor als je zwanger bent!

Oké, ik weet dat er al genoeg informatie op je af komt als je zwanger bent, maar toch wil ik wat tips met jullie delen. Zelf vond ik bijna alles wat ik hoorde over de zwangerschap interessant, maar door de ervaring zelf leer je toch óók nog een heleboel. Daarom hier mijn 5 tips voor jou, jij zwangere vrouw! 😉

 

Tip 1: Een playlist voor de bevalling met jouw favoriete muziek

Vast niet iedereen zal hier behoefte aan hebben, maar voor de sentimentele dames onder ons kan ik dit zeker aanraden! De playlist die ik had gemaakt bestond vooral uit Sela, mooie en rustige muziek. Deze zette Mathijs aan toen de weeën écht gingen doorzetten en dit was erg fijn, ook nog op het laatst (ook al kreeg ik er toen weinig van mee). Als ik hem opzet denk ik gelijk weer terug aan de bevalling en hoe bijzonder het was.

Hier is de link naar mijn playlist:

spotify:user:1120202133:playlist:6q6brMyR0oPmVk5bZ27J3b

 

Tip 2: De douchekruk

Ondanks dat ik zelf amper gebruik heb gemaakt van een kruk onder de douche, wil ik hem toch meegeven als tip. Toen ik nog thuis zat met weeën, heb ik geprobeerd ze onder de douche op te vangen, maar ik vond dit VERSCHRIKKELIJK! Wel hoor ik van veel vrouwen dat zij het douchen juist heel fijn vonden, dus dan is het wel handig om er een te hebben. Ik heb de kruk wel af en toe gebruikt aan het einde van de zwangerschap. Lekker lui, maar dat mag dan ook wel! Wij hebben een simpel IKEA-krukje gekocht voor €3,99 wat helemaal prima was.

Link naar de IKEA-kruk:

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/90184047/

 

Tip 3: Rust

Spreekt eigenlijk voor zichzelf toch? Ik kreeg ook vaak te horen dat je als zwangere vrouw genoeg rust moet nemen, zeker aan het einde van de zwangerschap. ‘Heel leuk een aardig allemaal, maar ik voel me prima’, dacht ik als ik dat hoorde. Toen ik een nacht had overgeslagen door de eerste lichte weeën en later nog een, besefte ik me wel hoe belangrijk dat inderdaad is. Ik had dan nog het geluk dat ik nog 2 nachten daartussen redelijk geslapen had, maar dat had ook anders kunnen zijn. Dus mijn advies: probeer toch elke dag even een rustmomentje in de plannen (of doe een dutje), want je weet nooit wanneer het gerommel gaat beginnen!

Deze kan je gelijk meenemen voor na de bevalling, want ook dan heeft je lijf behoefte aan rust. Achteraf gezien heb ik misschien niet genoeg gerust. Dit kwam door de adrenaline die door mijn lijf gierde, maar ook door de omstandigheden waar wij kort na Noah’s geboorte in belandden. Ik raad niet aan (ook niet perse af) om net als mij de ochtend na de bevalling af te wassen en allerlei spullen klaar te zetten voor de visite. Hoe gezellig het ook was om daarna, toen de kraamverzorgster kwam, gezellig eerst een half uur thee met haar te drinken :).

 

Comfort? Check! Goede ondersteuning? Check!

 

Tip 4: Mannen boxers

Dé tip waar ik enorm blij mee was! En dan bedoel ik niet voor tijdens je zwangerschap, maar voor na de bevalling. Als je je kraampakket al in huis hebt, heb je misschien ook al gezien hoe enorm groot kraamverband is. Tja, dat gaat natuurlijk niet passen in een string (hoewel er vrouwen zijn die blijkbaar een string in hun ziekenhuistas doen). Als je dit wel in je tas hebt zitten, moet je dit ook helemaal zelf weten. Maar ik kan je nu al meegeven dat je daar zeer waarschijnlijk spijt van gaat krijgen. Ik ben op een gegeven moment op youtube gaan zoeken naar video’s van andere moeders die lieten zien wat ze in hun ziekenhuistas hadden zitten. Daardoor kwam ik aan deze fantastische tip! De ruimte waar normaal de mannen hun ‘zaakje’ zit, is prima geschikt voor de ruimte die het kraamverband in beslag neemt. Al pas je die van je man of vriend zou je daar ook een paar van kunnen lenen, want je hebt ze nou ook weer niet héél lang nodig ;).

 

Tip 5: Blije boobies

Boobies, bazoombas… Er zijn veel verschillende namen voor, maar nu wil ik het gewoon even hebben over borsten. Je borsten kunnen behoorlijk veranderen tijdens je zwangerschap. Ze worden groter, lekken misschien op den duur melk en kunnen pijnlijk zijn. Daarom is goede steun samen met comfort erg belangrijk! Ik vond het vinden van de juiste bh erg moeilijk. Sowieso heb ik geen gangbare maat, maar tijdens de zwangerschap al helemaal niet. Heb jij ditzelfde probleem? Dan heb ik misschien wel dé oplossing voor je, namelijk: sport-bh’s! Comfort? Check! Goede ondersteuning? Check! Tegenwoordig vind je ze in allerlei leuke kleuren en patronen. Ook zijn ze elastisch, dus je kan er lekker in groeien ;). Als je na de bevalling geen borstvoeding geeft, zijn ze trouwens ook superfijn.

Nog een tip: als je weer redelijk ‘ontzwangerd’ bent op dit gebied, raad ik je aan om je maat op je laten meten bij een lingeriezaak. Deze kan namelijk veranderen na een zwangerschap.

 

Ik hoop dat er handige tips voor je bij zaten! 🙂

Heb jij nou nog meer goede tips voor aanstaande moeders? Laat dan hieronder een reactie achter.

Tags  

Ook leuk om te lezen?

Comments (2)

  • Ja! De sport bh-tip kan ik volmondig beamen! Na 2 dagen borstvoeding toch gestopt, maar de stuwing kwam precies daarna natuurlijk EXTREEM op gang. Tja…met maatje bowlingbal pas je dan niks meer. Grotere sportbh van een rijk-bedeelde vriendin geleend en zat perfect!

Geef een antwoord