Coaching

In maart 2018 begon ik aan de opleiding ‘Life Coach’ en meteen was ik helemaal enthousiast. In mei bleek ik zwanger van Loïs, maar ik dacht tijdens de zwangerschap mooi de opleiding grotendeels wel af te kunnen maken. Helaas liep alles anders en heb ik de studie even gelaten voor wat het was.

Ondertussen ben ik weer volop bezig en kijk ik ernaar uit om verdere stappen te zetten richting mijn droom: vrouwen coachen rondom hun zwangerschap, binnen het moederschap en bij verlies van een kind.

Het laatste had ik nooit verwacht, maar met de ervaring van het verlies van Loïs, is mijn verlangen heel groot om anderen te begeleiden die een kindje gaan verliezen, of verloren hebben.

Zwangerschap & Moederschap

Tijdens je zwangerschap en na de bevalling zul je vast wel eens te horen hebben gekregen dat je ervan moet genieten. Een zwangerschap, bevalling en het hebben van een kindje is heel bijzonder, maar voelt het dan ook altijd zo? Als nieuwe ouders, maar ook zeker als vrouw, komt er ontzettend veel op je af in deze periode. En soms kan het moeilijk zijn om er écht van te genieten. Misschien ben je angstig voor de bevalling, voel je je somber of is het krijgen van een baby allemaal anders dan je had verwacht. Het kan ook zijn dat het je teveel wordt en je het gevoel hebt dat je alle ballen in de lucht moet houden.

Zelf heb ik ook ervaren hoe stressvol deze periode soms kan zijn. Ik vond het moeilijk om over mijn gevoelens te praten, want alles hoort toch mooi te zijn? Gelukkig kwam ik erachter dat het niks is om je voor te schamen en dat veel meer vrouwen tegen dit soort dingen aanlopen. Hierdoor is het verlangen ontstaan om vrouwencoach te worden en ondersteuning te bieden tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

Verlies

Iets waarvan je hoopt het nooit mee te hoeven maken: het verliezen van je kind. Een zwangerschap hoort iets prachtigs te zijn, maar helaas is dit niet altijd het geval. Denk aan een miskraam of een kindje dat stilgeboren wordt na een uitgedragen zwangerschap. Of dat er een afwijking gevonden wordt tijdens de zwangerschap, zoals bij onze Loïs het geval was. Hoe verschillend het voor iedereen ook is, hoe anders de weg ook is die iedereen bewandeld, één halte is sowieso hetzelfde: je kindje laten gaan. Misschien weet je niet goed hoe je vorm moet geven aan je rouw of vind je het lastig om je gevoelens toe te laten. Verlies en rouw gaan zo diep, dat het kan zijn dat je soms even niet meer ziet hoe je verder moet.

Herken jij jezelf hierin en heb je behoefte aan een gesprek met een ‘vrouwencoach in the making’? Dan kan je mij hier een berichtje sturen. Een eerste gesprek zal aan huis plaatsvinden, zodat het voor jou een vertrouwde omgeving is. Samen wil ik op weg gaan om jouw doel te bereiken, zodat je weer kunt genieten van het leven.

– Het eerste gesprek is vrijblijvend