Blog

Ik moet het zeggen!

Het is een vroege zondagmorgen en het is vaderdag. 3 meisjes staan beneden in de keuken een overheerlijk ontbijtje te maken: een beschuitje met onder andere slagroom, pindakaas en jam. De jongste van de drie staat te popelen om naar boven te gaan en het ontbijt te brengen. Ze houdt het niet meer uit van de spanning en wil de trap al opvliegen om te vertellen wat voor lekkers ze hebben klaargemaakt. De andere twee zijn het hier natuurlijk niet mee eens, maar voordat zij er iets aan kunnen doen is het al te laat. ‘Ik moet het zeggen!’, horen ze nog, terwijl hun zusje de trap op holt.

 

17 april 2017 ben ik moeder geworden van een prachtige zoon! Wat een bijzondere reis hebben we het afgelopen jaar gemaakt: de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd. Stil wordt ik ervan, als ik naar mijn zoontje kijk en me bedenk hoe klein het allemaal begon. Klein, maar tegelijkertijd heel groot. Een wonder is het, hoe dit nieuwe leventje gevormd werd in mijn buik. Omdat ik de afgelopen periode zo bijzonder vond, besloot ik dat ik hier iets mee wilde doen. Wat precies wist ik niet, maar dat zou nog wel komen. Zo kwam ik op het idee om mijn ervaringen te delen. De mooie momenten natuurlijk, maar ook de zorgen en de spannende tijden wil ik delen. Want dat kleine meisje van vroeger, die er nog steeds zit, hoor ik roepen: ‘Je moet het zeggen!’.

 

Tags  

Ook leuk om te lezen?