Maandupdate

Mei 2018 – Kamperen in eigen huis

Het was een drukke maand, waarin ik veel vergat… Gelukkig veel genoten van het mooie weer, zeker aangezien we midden in een keukenverbouwing zitten! Dat betekend buiten koken (bij mooi weer dan) en afwassen in de schuur. Het voelde de afgelopen maand een beetje als ‘kamperen in je eigen huis’ ;).

 

Vrijdag 4 mei

De afgelopen week gewerkt en opgepast, dus het was wel tijd voor een ontspannen avondje. Ik ging gezellig naar mijn schoonzus om een filmpje met een hapje+drankje erbij. Aangezien het Dodenherdenking was zijn we natuurlijk 2 minuten stil geweest. Toch altijd wel even confronterend vind ik, die 2 minuten stil. Nadenken over de oorlogen die zijn geweest, maar ook over hoe de wereld er op dit moment uit ziet. Ook niet echt iets om heel blij van te worden… De minuten waren voorbij en na even te hebben gepraat ging de film dan aan: Pride and Prejudice. Lekker zwijmelen dus :).

 

Zonder 6 mei

Wat een heerlijk weer! Het was tijd om het badje op te zetten die ik laatst bij de Kruidvat heb gekocht. Noah vond het helemaal fantastisch, zeker toen papa en mama er ook gezellig bij kwamen. Samen spetteren en gek doen, genieten!

 

Dinsdag 8 mei

Na en drukke werkdag kwamen Noah en ik weer thuis. Met het mooi weer was het weer tijd om het gasstel te halen en buiten te koken. Omdat het donderdag Hemelvaartsdag is, hoef ik niet op te passen. Dat betekend dat ik de rest van de week vrij heb en een beetje rustig aan kan doen. Ook wel lekker!

 

Zaterdag 12 mei

Vanavond gingen we gezellig uit eten met de schoonfamilie. We hebben gegeten bij de A15 in Gorinchem, waar we hebben gesmuld. Ik sloot af met een favoriet: smurfenijs. Geen idee waarom ik het zo lekker vind, maar de kleur zal zeker een rol spelen ;).

 

Zondag 13 mei 

Een hele speciale dag: Moederdag. Wat ben ik verwend! Een tas vol cadeautjes, ontbijt op bed en vandaag werd alles voor me gedaan. Ik hoefde niet af te wassen, te koken, etc. ’s Avonds gingen we eten bij vrienden en de mannen kookten een pan macaroni. Wat een fantastische moederdag :D.

 

Dinsdag 15 mei

Ik zou nog een update doen wat betreft de ‘no poo challenge’… En ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn haar weer was. Ja, ik weet dat er troep in zit. Maar na verder onderzoek bleek dat die troep in bijna alle verzorgingsproducten en cosmetica zit. Heel goed om dit gebruik te stoppen, maar dat gaat nogal wat kosten… En nee, ik ben niet het type om zonder make-up en met, voor mijn gevoel, vies haar rond te lopen. Mijn doel was om minstens 6 weken mijn haar niet te wassen en mijn hoop was om er mooier, gezonder haar van te krijgen. Helaas werd mijn haar zeker niet mooier en het voelde ook verre van gezond. Daarom heb ik na 7/8 weken besloten mijn haar weer te gaan wassen. Deze keuze heb ik niet zomaar gemaakt, maar nadat Mathijs terugkwam van de kapper. Zijn kapster had hier informatie over gehad en zei dat het niet goed is voor je haar om het niet te wassen, maar dat 1x per 2 weken prima is. Dus ja, ik was mijn haar. Maar van 2x per week was ik het nu 1x per 1,5 week. Ik zet letterlijk in mijn agenda op welke dag ik mijn haar was, omdat ik bang ben dat ik het vergeet en het vaker begin te wassen ;p. Als ik door mijn voorraad shampoo en crèmespoeling heen ben, ga ik op zoek naar een goede shampoo die natuurlijk is. Zo, dat was dan mijn haar-update!

 

Vrijdag 18 mei

Een druk ochtendje, want eerst gingen Noah en ik naar een verjaardag en daarna snel naar de Hema om te lunchen met mijn schoonzus. We waren alleen wel ietsjes later… Oeps. Weer even gezellig bijgekletst en mijn ‘usual’ besteld: een broodje Surinaamse kip. Eigenlijk hoorde er nog een ijskoffie bij, maar ze waren vergeten de machine aan te zetten. Dat was wel even een domper ;p.

 

Zaterdag 19 & Zondag 20 mei

Het was de bedoeling om zaterdagavond naar een verjaardag te gaan, maar last minute werden de plannen gewijzigd. Volgende week zouden we naar Friesland gaan, maar mijn moeder moet dat weekend werken. Zij kwam met het idee om dit weekend te komen, omdat ze nu wel vrij was. Mathijs en ik namen de planning door van de keuken en we kwamen tot de conclusie dat dit wel beter uitkwam. Dus gisteravond besloten om vanochtend te vertrekken naar het noorden. Die dag heb ik samen met mijn moeder boodschappen gedaan, zijn Mathijs en ik naar mijn vader geweest en ging ik ’s avonds met mijn zussen ergens gezellig wat drinken. Pfff… Zo’n dag vergt toch wel een hoop van je: lange rit heen, boodschapje daar, afspreken met die en dan weer met die… Even een nachtje goed slapen. Alleen ging ik natuurlijk veel te laat slapen. Zo vaak zie ik mijn moeder ook weer niet, dus bleven we nog een poosje beneden op de bank kletsen.

 

De dag erna was een stuk relaxter. We zaten buiten in de tuin te genieten van het weer, Noah zat er gezellig bij en heeft er nog lekker gespeeld. Wat een lekker ventje <3. Begin middag zijn we weer vertrokken richting Sliedrecht. We gaan altijd expres rijden rond Noah’s slaaptijden, maar de laatste maanden slaapt hij niet meer echt in de auto. Heel soms en dan ook maar heel eventjes. Misschien komt het doordat hij nog in de maxicosi zit? Hij is nog te licht voor de autostoel (die superleuk is, dus ik kan eigenlijk niet wachten tot hij erin mag) en hij steekt nog niet boven de maxicosi uit. Zolang het dus nog past, is het wel veiliger zo. Hopelijk kan hij weer een beetje slapen als het tijd is voor de autostoel en hopelijk kan het snel!

 

Dinsdag 22 mei

Oeeh vandaag is een hoogtepunt in de keukenverbouwing! De stucadoor komt vandaag de ruimte stucen! Eigenlijk zou hij gisteren komen, maar omdat het 2e Pinksterdag kon hij niet vroeg genoeg aan materiaal komen… Heel handig ;p. Maar geen probleem, dan een dagje later. Mathijs was thuis aan het werk en ik was met Noah op mijn werk. Voor ons dus een grote verassing! Toen we thuis kwamen was ik blij verrast. Wat een verschil! Heel gaaf!

 

Donderdag 24 mei

Een vriendin is bijna uitgerekend van haar 2e dochter, dus het was tijd voor een mini-babyshower. Ik weet niet wat ‘normaal’ is, maar vrouwen in mijn omgeving hebben meestal 1 babyshower. Toch vonden wij (ik+2 andere vriendinnen) het leuk om haar nog te verassen. Met elkaar hebben we een gezellige avond gehad, waarin we een aantal grappige spelletjes deden. Zo knutselden we bijvoorbeeld het hoofd van hun toekomstige dochter met fotosnippers van een foto van haar en een foto van haar man. Er kwamen wel hele rare plaatjes uit… Daar zal dat prachtige meisje vast niks op lijken :).

 

Zaterdag 26 mei

Vanmiddag hadden we een verjaardag en hierna opvolgend een BBQ bij vrienden die in dezelfde straat wonen. Hoe handig wil je het hebben! We hebben lekker met elkaar gegeten, de kids gingen nog even in het buitenbadje (wat Noah veel te koud vond en er meteen uit wilde ;p) en nadat de kinderen op bed lagen was het tijd voor een potje Pictionary. De laatste keer dat we dit deden (met hetzelfde stel) hadden de mannen 2 potjes gewonnen, dus het was tijd voor revenge! En dit keer wonnen de dames gelukkig.

Zo, dat vind ik ook gelijk een mooie afsluiting voor deze maandupdate ;p.

Tags  

Ook leuk om te lezen?