Maandupdate

Week 2 – Opstarten

Maandag 8-01

Mijn eerste werkdag sinds een paar weken, want de kerstvakantie was ik heerlijk vrij! Toch was het ook weer fijn om te werken. Een best relaxte werkdag, want alle kids sliepen goed! Dan houden zij (en ja, daarmee ook ik) het wat beter vol ’s middags. Mathijs ging vanavond naar vrienden om te darten en ik… Tja, wat heb ik eigenlijk gedaan? HELEMAAL NIKS!

 

Dinsdag 9-01

Vandaag was ik vroeg klaar met werken. Om 3 uur zaten Noah en ik alweer in de auto onderweg naar huis. Lekker, nu had ik nog even mooi tijd om boodschappen te doen. Mijn moeder is vandaag trouwens jarig, maar dit hebben we het afgelopen weekend al gevierd in Fryslân. Deze dinsdagavond ging ik ook weer naar EHBO. Blijkt maar week hoe naïef ik ben, want ik zou zomaar iemand een paracetamol geven, wat blijkbaar niet mag als hulpverlener… Oeps! Even gevraagd naar de reden erachter, want als ik dat niet goed in m’n koppie heb zitten, dan is de kans groot dat ik het vergeet. Wat zou jij doen als iemand op straat bijvoorbeeld je aanspreekt en verteld dat hij/zij enorme hoofdpijn heeft en jij toevallig een paracetamol in je tas hebt zitten? Je mag het trouwen wel adviseren om het te gebruiken volgens de aanbevolen dosering die aangegeven staat in de bijsluiter, dat dan weer wel gelukkig! 😉

 

Woensdag 10-01

Het was een rustige dag. Eerst ben ik aan de slag gegaan met mijn blog en wat foto’s met natúúrlijk een lekkere kop thee erbij. Daarna kwam mijn oud-collega van de BSO weer gezellig een theetje doen (ja ik weet het, weer thee. Thee is mijn koffie). Noah staat trouwens op het punt om vooruit te gaan kruipen! Nu kruipt hij soort van achteruit en tijgert een beetje vooruit, dus het zal vast niet lang meer gaan duren :).

Vanavond at Noah homemade spaghetti waar hij heerlijk van gesmuld heeft.

 

Donderdag 11-01

Hoe ik de dag begon? Heel ontspannen! Noah en Mathijs sliepen nog toen ik al een tijdje wakker was. Wat doe je dan? Juist, een momentje pakken voor jezelf. Hoe? Met een heerlijk moisturizing masker (van de Lidl!) waar ik even ontzettend van genoten heb. Ondertussen werden de andere twee ook wakker. Later vandaag ben ik verder gegaan met het boek ‘Perfecte moeders bestaan niet’ van Diana Koster. Heel inspirerend en veel dingen die ik las komen overeen met hoe ik me gevoeld heb (en soms nog voel).

Ook ben ik begonnen met mijn nieuwe weekplanner, bevalt me prima!

 

Vrijdag 12-01

Vandaag zijn Mathijs en ik 5 jaar samen! We hebben dit niet echt gevierd, want over 2 weken zijn we 3 jaar getrouwd en dan gaan we een weekendje weg. ’s Ochtends heb ik het huis schoongemaakt en een wasje gedaan. Sinds deze week heeft Mathijs vrijdagmiddag vrij, dus hij was om 1 uur alweer thuis. Daardoor kon ik even later gezellig bij een vriendin langs. Hier heb ik een overheerlijke muffin gegeten, die haar 2-jarige dochter had gemaakt, jammie! Boodschappen gedaan, naar de apotheek geweest en daarna pannenkoeken gebakken met Mathijs. Nouja, ik bakte de laatste twee. De rest had Mathijs gemaakt. Na het eten kwamen er vrienden langs en deden we gezellig een spelletje!

 

Zaterdag 13-01

01:30 – Ik word wakker van Noah die een beetje begint te huilen, dus ik ga uit bed en loop naar boven om zijn speen in te doen. Daarna ga ik naar de wc, maar dan hoor ik hem héél hard huilen. Snel weer naar boven om hem uit bed te halen en te troosten. Boven kom ik tot de ontdekking dat hij zijn hele bed en zichzelf onder gespuugd heeft. Arme knul! Mathijs wakker gemaakt en samen alle troep opgeruimd + Noah onder de douche gedaan. Daarna weer droge, schone kleren aangedaan en z’n bed verschoond. Ook nog een flesje gemaakt waar hij een klein beetje van gedronken had. Snel allemaal weer naar bed!

Rond een uur of 6 was Noah alweer wakker. Blijkbaar was het beetje dat hij gedronken had ’s nachts er ook weer uitgekomen :(. De rest van de dag schommelde hij een beetje tussen verhoging en nét een beetje koorts. Wel voor het eerst gefietst, vond hij geweldig! We fietsten met z’n drieën naar het nieuwe huis van Mathijs zijn broertje en bijna-vrouw. Al snel ging ik weer naar huis met Noah, aangezien hij niet fit was. Op de terugweg kreeg hij allemaal praatjes. ‘Taataataaa!’, was het op de fiets. Mathijs kluste die dag bij zijn broertje, dus ik was thuis met Noah. ’s Avonds keken Mathijs en ik ‘Wie is de mol?’. Even een rustig avondje samen, de eerste in week.

 

Zondag 14-01

Noah was nog steeds ziek vandaag, dus Mathijs bleef thuis met hem terwijl ik naar de kerk ging. Heerlijk met de fiets! Jan den Ouden sprak over discipelschap. Het was een fijne preek met een vleugje humeur en een duidelijke boodschap. Tijdens de preek kwam hij met deze inspirerende uitspraak van Bill Hull:

Als je een fundamentele verandering wilt zien in het leven en het gedrag van mensen,

een verandering die blijvend is en anderen beïnvloed,

is het essentieel om een gemeenschap te creëren waar dat nieuwe geloof geoefend, gestimuleerd en eigen gemaakt kan worden. 

 

De rest van de dag hebben we niet heel veel gedaan. We zijn nog even een klein stukje wezen fietsen en wandelen, maar Noah was nog lang niet de oude. Later die dag ging het steeds slechter en steeg de koorts. Hopelijk wordt hij snel weer beter! <3

Tags  

Ook leuk om te lezen?