Maandupdate

Week 3 – Dubbel

Maandag 15-01

Noah is ziek. Echt ziek. Flinke koorts en dat terwijl ik deze ochtend extra vroeg ga werken. Dus die arme knul mee op sleeptouw… Gelukkig konden we eerder naar huis! Hij was de hele dag huilerig en wilde de hele tijd bij me zitten/hangen. Hé hé, de dag is voorbij. Vanavond even bijkomen én vroeg naar bed!

 

Dinsdag 16-01

Dramanacht achter de rug. Noah is een paar keer wakker geworden en kon niet alleen in slaap komen. Hoe lief papa hem ook troost, hij wordt pas stil als mama hem vasthoud. Zodra hij in mijn armen ligt, draait hij zich naar me toe in een heel bewust gekozen houding om lekker in slaap te vallen. Toe maar hoor lieverd <3. Na een poosje leg ik hem weer in zijn bed.

06:00 uur gaat de wekker, want deze ochtend werk ik ook eerder (vanaf nu iedere dinsdag, dus wordt even wennen!). Alle spullen pakken, zieke Noah opfrissen en omkleden en hup in de auto. Het was een lange dag, maar gelukkig heeft Noah goed geslapen. De koorts begint ook wat te zakken, dus dat is fijn. Zou misschien binnenkort zijn eerste tandje doorkomen? Ben benieuwd. Vanavond keken Mathijs en ik ‘Helemaal het einde’, waar weer nieuwe afleveringen van zijn begonnen. Daarna weer lekker vroeg naar bed.

 

Woensdag 17-01

Wat hebben we eigenlijk gedaan vandaag? Zo’n dag was het. Noah moest maar even zijn rust pakken en uitzieken, dus die sliep heel veel vandaag. Wel grappig, want Noah begint nu een beetje te spelen in bed. Ik had hem gewoon op zijn rug gelegd, maar toen ik even later om een hoekje keek lag hij er een beetje anders bij…

Ik heb verder wat dingetjes in huis gedaan en wat gerommeld. Ook lekker soms, zo’n ‘niks-doe-dagje’.

 

Donderdag 18-01

Consultatiebureau, here we come! Oh nee, is pas volgende week… (oeps). Gelukkig had ik het op tijd in de gaten. Wel had ik nu geen afspraak bij de huisarts gemaakt, omdat ik toch dacht naar het consultatiebureau te gaan met Noah. Toch maar de huisarts gebeld en een afspraak voor morgen gemaakt. Later die ochtend kwam er geweldig nieuws… Mijn toekomstige oppaskindje is vandaag geboren! Vrienden van ons zijn vanochtend ouders geworden van een prachtige zoon!

Vanmiddag had ik de nacontrole bij de kliniek waar ik de operatie heb gehad. Best wel spannend, want na de operatie had de arts gezegd dat ze mij nog verder wilde behandelen. Gelukkig was de storm weer een beetje gaan liggen voordat ik zou vertrekken. Onderweg was ik toch best even zenuwachtig en ik vroeg me af of alles verder goed zou zijn. Op een hele bijzondere manier werd ik zó bemoedigd door God! Jankend van blijdschap zat ik achter het stuur. Tijdens de nacontrole kreeg ik het fantastische nieuws dat ik niet verder behandeld hoef te worden! Ik gaf de vriendelijke arts en assistente een hand en bedankte hen vriendelijk. Normaal zou je snel ’tot ziens’ zeggen, maar in dit geval hopen we elkaar in ieder geval nooit meer in de kliniek te zien.

 

Vrijdag 19-01

Een rare dag. Vandaag was mijn schoonmoeder jarig geweest. Die middag zijn we naar het graf gegaan met z’n drieën en daarna naar Mathijs zijn vader. Soms voelt het nog steeds zo onwerkelijk dat ze hier niet meer is…

Noah is gelukkig alweer de oude aan het worden en de afspraak bij de huisarts had ik afgezegd. Langzaam krijgt hij weer wat praatjes en begint hij ook meer te lachen.

 

Zaterdag 20-01

Toen ik vanochtend ons konijn Mona eten ging geven, ontdekte ik een deel van een boom achter bij ons in het water. Deze was afgebroken tijdens de storm van afgelopen donderdag. Een eindje verderop was ook het bovenste deel van een boom in het water gevallen. Bizar!

Het was trouwens feest vandaag, wat ons lieve nichtje werd alweer 2! We zijn daar even op visite geweest en rond een uur of 12 gingen we weer naar huis. Vanmiddag hebben we lekker wat aangerommeld in huis en is Mathijs begonnen met het opknappen van de gang. Deze hadden we al een beetje verbouwd toen we het huis net hadden gekocht, maar doordat we het ook boven nog gingen aanpakken, beschadigde er ook weer een hoop in het halletje. Maar nu is die dan aan de beurt! Laagje verf erop, behangetje eronder en tadaa! Gelijk al een stuk beter.

’s Avonds zijn we met Noah al op kraamvisite geweest bij de vrienden die donderdag een kindje hebben gekregen. Alles gaat goed gelukkig en wat is hun zoontje prachtig! We zijn maar eventjes gebleven, want het was bedtijd voor Noah.

Noah lag heerlijk te slapen en na een poosje was het dan weer zover: ‘Wie is de mol’! Een stel vrienden kwam bij ons om samen te proberen om de mol te ontmaskeren. Het was weer een geslaagde avond! 🙂

 

Zondag 21-01

Vandaag zijn we voor het eerst met z’n drieën fietsend naar de kerk gegaan. Noah vond het geweldig! Alleen de terugweg was hij niet zo enthousiast, maar dat kwam omdat hij ontzettend moe was! Verder hebben we een rustig dagje gehad en maakte ik alles weer klaar voor een nieuwe werkdag.

 

Tags  

Ook leuk om te lezen?