Maandupdate

Week 31 – Feest!

Maandag 31-07

Yes! Vandaag is het feest. Niet alleen is vandaag mijn vader jarig die vandaag langskomt, maar dit is ook de 1e dag sinds zeker anderhalve maand dat ik pijnvrij ben. Nog steeds heb ik namelijk vervelende klachten, welke  ongeveer 2 weken na de bevalling begonnen. Maar nu dus de eerste pijnvrije dag, dus dat is wel reden voor een feestje. Met Noah ga ik op pad om wat lekkers te halen voor als Opa komt.

We belanden ’s middags met elkaar boven op de grote kamer. Hier kletsen we heerlijk bij, kijken in de babyalbums van Mathijs en mij om te zien op wie Noah het meeste lijkt (die er gezellig bij is komen liggen op zijn speelkleed) en aanschouwen we daarna hoe Noah voor het eerst van zijn buik naar zijn rug draait! Heel trots moedermomentje. We eten een spinzaieschotel met monchou en na het eten zwaaien we Opa uit. Een heerlijke dag!

 

Dinsdag 01-08

Ik hoef Noah maar op zijn buik te leggen en hij draait om! Wat is het toch fijn om te zien hoe hij zich steeds meer ontwikkelt. Verder was het vandaag dag 2 zonder pijn. De afgelopen weken waren maandag en dinsdag eigenlijk mijn ‘dipdagen’, maar deze week begint fantastisch zo!

*Terwijl Noah slaapt even mijn haakwerkje erbij gepakt

Woensdag 02-08

Vandaag was weer een heerlijke dag! ’s Ochtends boodschappen gedaan en lekker broodjes gehaald, want mijn lieve schoonzusje kwam langs. Bijgekletst, gegeten en een filmpje gekeken. Voor de gein ook nog een trouwjurk aangepast (had deze gekocht voor onze bruiloft, maar later toch een andere gevonden die ik mooier vond). Schoonzusje uitgezwaaid, Noah op bed voor een dutje, eten klaargemaakt, tafel gedekt en dan rustig willen eten. Dit werd hem helaas niet door mijn eigen klunzigheid… Natuurlijk had ik een rode peper gesneden en natúúrlijk wreef ik net daarna in mijn oog. Uiteindelijk at ik met één hand, terwijl ik in de andere een hydrofiele doek met ijsklontjes tegen mijn oog hield. Waar die hydrofiele doeken wel niet handig voor zijn!

 

Daarna was het tijd voor ontspanning. Noah de fles gegeven, waarna we een kunffelmomentje hebben. Wat genieten met zo’n lieverdje! Na een tijdje bij mama te hebben gelegen werd het bedtijd voor de kleine knul. Ingestopt, gezongen, gebeden, kusje op het voorhoofd en een ‘lekker slapen lieverd’. De dag sluit ik af met een stukje lezen uit Jane Eyre van Charlotte Brontë. En dan gaat mijn nachtlampje uit.

 

Donderdag 03-08

Een heel rustig dagje vandaag. Vanavond rijden we met z’n drietjes naar mijn moeder in Friesland. De dag bestond vooral uit samen bankhangen, muziek luisteren en met Noah door de kamer dansen. Oja, niet vergeten de tassen in te pakken! Wat moet er toch een hoop mee als je een baby hebt. Wel word ik er steeds handiger in, maar toch blijft het een hele klus. Wel had ik op tijd alles klaar, waardoor we weer verder konden met onze ‘drukke’ bezigheden.

*Noah z’n mooie koffertje

Vrijdag 04-08

Noah had weer goed geslapen bij Oma, dus papa en mama ook! Altijd fijn. Mathijs ging die dag in het nieuwe huis klussen van mijn zus en zwager. Ik ging met Noah die middag even langs bij mijn andere zus en de kids. Daarna weer terug naar mijn moeder. Toen ik uit de auto stapte bedacht ik me om even een stukje te wandelen. Dus de kinderwagen klaargemaakt en een blokje om. Noah was in de auto in slaap gevallen en dan slaapt hij vaak heerlijk door in de kinderwagen. Maar vandaag niet. Hij lag even te slapen, waarna hij wakker werd. Ik dacht nog hoopvol dat hij wel weer zou gaan slapen, zodra ik met hem zou wandelen. Meneer dacht hier anders over… Hij bleef gewoon wakker om alles goed te kunnen zien. Mathijs klusde nog de hele avond door, dus at ik gezellig met mijn moeder. Toen Noah op bed lag (en jawel: sliep!) hebben we een film gekeken en een wijntje gedronken. Dit mag weer, aangezien ik nu al een tijdje met borstvoeding gestopt ben. Eén wijntje is meer dan genoeg merk ik, want mijn hoofd begint al gauw te tollen. Maar snel op bed!

 

Zaterdag 05-08

Vandaag was bekroond tot relaxdag. De dag stond in het teken van niks plannen, weinig doen en veel rusten. Dit was ook wel even nodig, aangezien het gisteravond best laat was geworden. Toch gingen Mathijs en ik even naar het centrum van Drachten en paste mijn moeder op Noah die zijn middagslaapje hield. Al snel waren we weer terug en ging de relaxmodus weer aan. Juist die dagen waarop je bijna niks doet, gaan voor mijn gevoel erg snel voorbij. Dus voor ik het wist was het alweer avond. We deden een potje Skip-bo en zaten nog even buiten. Deze avond dook ik vroeg mijn nest in om weer op te laden voor een nieuwe dag.

 

Zondag 06-08

Vandaag viert mijn vader zijn verjaardag. Iedereen was er: mijn twee zussen en zwagers en alle neefjes en nichtjes. Ook waren er een aantal vrienden van mijn vader. Het paste allemaal maar net aan tafel. We hebben heerlijk met elkaar gegeten. Er was nasi, groene pepers, olijven met rode pepers, kroepoek en natuurlijk twee soorten pindasaus: een gewone en een hete. Dit keer niet in mijn ogen gewreven, want ja… Ik ben dol op pittig eten! Na het eten Ligretto gespeeld met mijn zussen. De mannen laten dit helemaal aan ons over, zij zijn niet zo fan van snelle spelletjes. Ergens in de middag zijn Mathijs, Noah en ik weer vertrokken richting huis. Het was een heerlijk weekend, maar thuis komen is ook altijd weer fijn.

*Uitzicht over het IJsselmeer onderweg naar huis

Tags  

Ook leuk om te lezen?