Maandupdate

Week 40 – Even Samenvatten

De afgelopen weken hield ik even een break wat betreft het bloggen, dus nu even een samenvatting over de afgelopen tijd.

Sinds 3 weken ben ik begonnen met werken als gastouder bij mensen thuis. Noah mag mee, dus dat is helemaal geweldig! Hoef ik voor hem geen opvang te regelen en mis ik geen tijd met m’n eigen kind. De perfecte baan voor mij op dit moment! 🙂

Ook waren Mathijs en ik 18-09 (alweer) 2 jaar getrouwd. Eigenlijk zijn we al langer getrouwd, maar de bruiloft was 2 jaar geleden. En nog een feest, want lieve vrienden van ons zijn op 15 september voor de 2e keer ouders geworden van een prachtige dochter! Hier zijn we natuurlijk op kraamvisite geweest om haar te bewonderen. Echt een plaatje!

Leuk weetje: we hebben een droger gewonnen met de actie van Dirk van der Broek! 

 

Maandag 02-10

Vandaag was ik vrij, dus ik heb thuis wat aangerommeld. Onder andere heb ik mijn kledingkast opgeruimd. Uiteindelijk stonden er 2,5 vuilniszakken vol met kleren die weg konden. De halve vuilniszak was gevuld met positiekleding en de andere 2 met oude kleren of kleren die ik nooit aan doe.

Noah had vandaag zijn eerste fruithapje gegeten! Al een tijdje geven we hem groentehapjes en tot nu toe vind hij alles lekker! Ik had appelmoes gemaakt en ja hoor, dit lust hij ook! Hopelijk blijft het zo’n makkelijke eter…

 

Dinsdag 03-10

Na een fijne werkdag was het haasten thuis. De EHBO vereniging waar ik bij aangesloten zit is weer begonnen met lessen geven. Vanavond ga ik er weer voor het eerst naar toe, maar dat betekend dat alles in een rap tempo moet gebeuren. Eten koken, Noah zijn hapje, eten, Noah de fles geven en daarna de kleine knul naar bed brengen. Wauw, ik ben gewoon op tijd! Het was een intensieve les, want we gingen weer oefenen met reanimeren. Ik hoop het nooit te hoeven doen, maar toch fijn om te weten hoe het moet.

 

Woensdag 04-10

Eigenlijk hebben Noah en ik niet zo veel gedaan vandaag. Wat wel gezellig was: mijn schoonvader bleef eten! Vandaag heb ik verder veel lopen malen. Er spelen nogal wat vragen in mijn hoofd de laatste tijd en ik ben toe aan rust. Daarom had ik vanavond een gesprek met een van de verloskundigen van de praktijk. Wat zag ik er eerst tegenop, want ik vind het lastig om toe te moeten geven aan het feit dat ik me een lange tijd niet goed heb gevoeld. Het gesprek was erg fijn, dus voor nu kan ik een hoop parkeren. Dat geeft weer wat ruimte in mijn hoofd, heerlijk!

 

Donderdag 05-10

’s Middags gingen Noah en ik langs bij een vriendin en haar zoon. Hier hebben we even gezeten en bijgekletst. Thuis het eten klaargemaakt en na het eten ging Mathijs naar een vergadering. Noah lag al te slapen en dan ben je opeens weer even ‘alleen’. Ik was deze avond een emotioneel wrak. Jankend m’n lieve vriendin gebeld en samen hebben we heerlijk gehuild, bijgepraat en uiteindelijk gelachen om onze emotionele rollercoaster aan de telefoon. We zijn qua uiterlijk tegenpolen, maar we noemen elkaar zielsmaatjes. We voelen ons vaak hetzelfde en in ieder gesprek zit herkenning. Zo bijzonder! Als je dit leest schat: Hou van je! <3

 

Vrijdag 06-10

Vanmiddag ging ik naar fysio. Mijn fysiotherapeute vond het zó goed gaan, dat ik niet meer terug hoef te komen! Weer iets wat ik kan afvinken. Ik heb er ontzettend veel aan gehad, want naast de oefeningen en vertellen hoe het ging, voelde ze ook als een soort coach.

’s Avonds ging ik naar een vriendin voor haar verjaardag. Een andere vriendin reed mee en we waren er als eerste. We waren een tijdje met z’n drietjes en wat was het gezellig! Even heerlijk met elkaar gelachen en geproost.

 

Zaterdag 07-10

Hmm… Helaas een dip. Maar de moed weer bij elkaar rapen en doorgaan!

Mijn vader, zijn huisgenoot en mijn nichtje kwamen vandaag langs. Noah vond het helemaal leuk om ze weer te zien! We hebben een goede tijd met elkaar gehad. Mijn vader neemt trouwens vaak een hoop eten mee als hij hier komt, dus opeens staat onze kast vol met lekkers.

’s Avonds wilde ik even mijn hoofd leegmaken, dus ik besloot om een kleine wandeling te maken. Wat heerlijk: een blokje om lopen in het donker en in rust. Een muziekje erbij en ik verdwijn in mijn eigen bubbel. Toen ik weer thuis kwam was Mathijs filmpjes aan het kijken van toen we hier net woonden. Samen keken we er een paar. Heel gek om terug te zien hoe het er 2,5 jaar geleden uit zag. Toen waren we net getrouwd en nu hebben we een zoon van bijna een half jaar. Hoe snel kan de tijd gaan!

 

Zondag 08-10

Een rustige dag was het vandaag. We hebben lekker op de bank allerlei afleveringen teruggekeken van programma’s die we hadden gemist de afgelopen week. We hebben het allebei best druk gehad. Was het niet met allemaal afspraken, dan was het wel met piekeren. Daar moesten we allebei wel even van bijkomen.

Tags  

Ook leuk om te lezen?