Maandupdate

Week 43 – Tijd

Deze week stond in het teken vanĀ tijd. Haasten, vliegen en ervoor zorgen om overal op tijd te komen. Natuurlijk ging in de nacht van 29 oktober de klok een uur achteruit, dus een uur langer slapen (of een uur later naar bed). Ook kwam Noah hierdoor in de knoei met zijn ‘ritme’.

 

Geen kind is hetzelfde, maar ook geen ouder is hetzelfde. En dat is maar goed ook!

Maandag 23-10

Het was weer een dag vol hectiek vandaag. Werken is altijd erg leuk, maar ook druk. Thuis weer het standaard riedeltje: Noah eten, wij eten, Noah zijn fles en dan Noah samen op bed leggen met bijbehorend bedritueel. De avond had ik dan weer om bij te komen, want Mathijs ging sporten met een vriend.

 

Dinsdag 24-10

Ik wil niet te veel in herhaling vallen, dus zal ik alleen zeggen dat vandaag verdacht veel leek op gister. Het verschil was dan dat ik ’s avonds weg ging en Mathijs thuis bleef. Het was weer tijd voor een leerzame EHBO les, waar ik naar toe ben gesjeesd op mijn nieuwe fiets! šŸ™‚

 

Woensdag 25-10

Wat een droppie! Mijn oud-leidinggevende heeft een zoontje gekregen en vanochtend pikten 2 oud-collega’s ons (Noah+ik) op om hem te bewonderen. Vanavond kwamen er vrienden eten. Mathijs had pizza’s gemaakt en zij kwamen met een heerlijk toetje: stoofperen, slagroom en stroopwafel. Smullen maar!

 

Donderdag 26-10

Mijn bevallingsverhaal staat vanaf vandaag online. Toch best spannend om te delen, aangezien het een heel persoonlijk verhaal is. Aan de andere kant maakt dat het ook juist makkelijker, omdat een bevalling en de ervaring ervan voor iedereen weer anders is.

Deze avond was Mathijs weer de hort op, maar morgenavond is ons avondje!

 

Vrijdag 27-10

Pfff… Shoppen met een baby. Noah vond alles best hoor, zolang hij af en toe een klein stukje brood kreeg en wat had om naar te kijken vind hij eigenlijk alles prima! Maar met alles wat je mee moet nemen is er weinig ruimte over voor al je tassen ;p. Met mijn schoonzus waren we naar Papendrecht gegaan om er te lunchen en even wat winkels in te gaan. Uiteindelijk waren er dat echt maar een paar, want we moesten weer op tijd thuis zijn voor Noah zijn fles. Toch best goed geslaagd! Onder andere kochten mijn lieve schoonzus en ik dezelfde muts bij de C&A. Kan nu niet wachten tot het wat kouder wordt… ;p

Zoals ik al eerder noemde was deze avond van Mathijs en mij samen! Noah lag heerlijk te slapen en wij hebben gezellig beneden onze favoriete programma’s terug gekeken die we hadden gemist de afgelopen week.

 

Zaterdag 28-10

Juist, we waren erover uit. De dagindeling was gemaakt: ik ging in de ochtend op pad voor boodschappen en Mathijs zou na de lunch naar een vergadering gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Iets mooiers kan ik er niet van maken.

 

Zondag 29-10

Deze ochtend was er bij ons in de gemeente een opdraagdienst. Het is altijd bijzonder, maar vandaag was extra speciaal. Vandaag werd het dochtertje van onze lieve vrienden opgedragen. Het was een mooi moment, waarin zij als gezinĀ en in het bijzonder hun dochtertje centraal stonden. Na de dienst gingen we bij hen thuis lunchen. Noah had ik een tijdje in de draagzak, waarin hij ook nog even een dutje deed, heerlijk tegen mama aan.

De rest van de middag wilde Noah niet meer slapen, hoe moe hij ook was. Hier baalden we wel van en we denken dat dit te maken had met het feit dat de klok een uur achteruit was gegaan afgelopen nacht. Zijn groentehapje wilde hij niet, dus gaven we hem de fles en brachten we hem meteen daarna naar bed. Hij was dus nogal uit zijn ritme vandaag, voor zover hij een heel vast ritme heeft. Ik ben eerlijk gezegd niet zo van een strak ritme hanteren. Niet omdat ik dit niet wil, maar omdat Noah hier vanaf zijn geboorte al geen behoefte aan heeft. Geloof me, ik heb het wel eens geprobeerd. Maar hij werd dan huilerigĀ en was helemaal niet happy! Nu heeft hij een soort ritme, die elke dag wat afwijkt, maar hij is supertevreden. Uiteindelijk is dat wat je wilt als ouder, dat je kind lekker in zijn vel zit. Als dit een strak schema is: prima! En als dit elke dag gaat om het observeren van je kindje om te zien wanneer hij honger heeft of moe is en jij daarop inspeelt, is dat ook top! Geen kind is hetzelfde, maar ook geen ouder is hetzelfde. En dat is maar goed ook!

TagsĀ Ā 

Ook leuk om te lezen?