Maandupdate

Juni 2018 – Laat de zomer maar komen!

Zaterdag 2 juni

Winkelen en Mathijs… Die 2 gaan over het algemeen niet zo goed samen. Maar héél af en toe is er zo’n dag dat dit is omgedraaid. We hadden besloten om vandaag eens te gaan winkelen in Dordrecht. Noah hield het verrassend genoeg erg goed vol allemaal, zolang er maar beweging was en hij iets te eten had ;p. Rara, wie was er het best geslaagd vandaag? Juist, Mathijs! ? Vroeg in de middag gingen we weer naar huis, zodat Noah kon gaan dutten.

 

Woensdag 6 juni

10:50 had Noah een afspraak bij het consultatiebureau. Helaas was het weer tijd voor prikken, gelukkig wel de laatste 2 voorlopig! Het was weer fijn om te horen dat onze knul zich goed ontwikkeld en ook nog een beetje gegroeid was (ook al was het maar 1 cm ?). Groot is hij niet, maar hij ziet er goed uit, zit lekker in z’n vel, dus wat mij betreft helemaal top! Gek genoeg vind hij het altijd gezellig om daar te zijn, na al die vervelende prikjes! Hij huilde dit keer weer maar heel eventjes en daarna was alles weer goed. Omdat ik zo nodig nog moest plassen, mocht hij zelfs nog even bij de assistente op de arm wat hij helemaal leuk vond. De lieverd toch ❤.

 

Vrijdag 9 juni

In principe een gewone zaterdag, behalve dan de middag. Ik ging naar een trouwdienst van een stel uit onze gemeente en huiskring. Wat was het een mooie dienst! Heel open, lief en puur. Ik kan het sowieso moeilijk droog houden, maar nu lukte het helemaal niet. Heb ze maar lekker laten rollen, die tranen ?.

 

Woensdag 13 juni

Gezellig! Vandaag komt mijn vader langs. Noah was weer helemaal blij om hem te zien en heeft heerlijk met opa op de bank zitten knuffelen ?. We hebben nog even een blokje om gedaan, zijn naar een speeltuintje geweest en thuis hebben we samen flink gepuzzeld terwijl Noah lag te slapen. Hierna vertrok hij weer naar Drachten.

 

Donderdag 14 juni

De ene dag m’n vader, de andere dag m’n moeder! Vanavond kwam mijn moeder aan na een lange rit uit Boornbergum. Ze bleef gezellig slapen en vrijdag was ze er ook nog de hele dag. Vrijdagochtend zijn we naar Spek en Bonen geweest, waar we wat dronken en hele lekkere cheesecake hebben gegeten. JAMMIE! Erg vullend, maar wel erg lekker ?. We aten vandaag op tijd, want mijn moeder wilde ook weer vroeg richting huis vertrekken. Ook hadden wij nog een verjaardag vanavond, dus moesten we zelf ook top tijd weer weg. Onze zwager was 30 jaar geworden en had een gebouwtje afgehuurd. We hebben veel gelachen die avond en lekkere hapjes gegeten. VOLdaan gingen we weer naar huis, maar eerst Noah ophalen die bij vrienden lag te slapen.

 

Zaterdag 16 juni

Mathijs had vandaag een vrijgezellenfeestje van een goede vriend, dus had ik een ‘moeder-zoondagje’ met Noah. De hele ochtend en begin van de middag hebben we eigenlijk niet zoveel gedaan. ’s Middags zijn we dan toch nog even op pad geweest op de fiets. We hebben weer naar schepen gekeken en op de terugweg haalde ik een patatje. Noah’s eerste keer patatjes als avondeten, dat was een groot succes! We waren allebei moe, dus dat werd op tijd slapen vanavond.

 

Zondag 17 juni

Een dag vol emotie… Blijdschap, dankbaarheid, maar ook verdriet. Vandaag was het natuurlijk Vaderdag, wat we hebben gevierd. Mathijs kreeg ontbijt op bed en een cadeautje erbij. We gingen vanochtend naar een andere gemeente, want Mathijs zijn broertje en de vriendin van een ander broertje lieten zich dopen. Dat was een feest! Maar tijdens deze mooie gebeurtenis werd genoemd dat het een jaar geleden is dat mijn schoonmoeder overleed. Zo sta je te juichen van blijdschap en het andere moment zit je te huilen van verdriet en gemis. ’s Middags verzamelde de schoonfamilie zich thuis bij mijn schoonvader. Hier stonden ik en een aantal anderen te zwoegen in de keuken om het eten op tijd klaar te hebben. Toen bedachten we ons dat onze moeder/schoonmoeder dit vaak wekelijks deed, in haar eentje! Wat een respect voor deze lieve vrouw. Hoe raar en beladen de dag ook was, het was toch een mooie dag. Alle emoties mochten er zijn, er was ruimte en openheid. We konden blij zijn voor de fantastische keuze van 2 jonge mensen, maar ook verdrietig zijn en iemand heel erg missen. Er waren momenten dat er herinneringen werden opgehaald. Soms moest ik lachen, soms moest ik een traan wegpinken. Het mocht en kon allemaal, wat bijzonder ❤.

 

Maandag 25 -29 juni ?

We slaan, hup, even een weekje over. Vorige week was druk met werken en oppassen (in totaal 4 dagen), dus ik was alleen woensdag vrij. Woensdag was ook druk, dus daar heb ik verder ook niet veel over te vertellen ?. We zouden gisteren de afsluiting van onze huiskring hebben gehad voor dit seizoen, maar dit ging niet door. Jammer, maar nu had ik gelukkig meer tijd om alle tassen in te pakken. Vanaf vandaag hebben we namelijk 2 weekjes vakantie en gaan we deze week een midweek naar de Betteld (camping in Zelhem).

Maandag

Toen we aangekomen waren, hebben we eerst natuurlijk de auto uitgeladen en Noah op bed gelegd. Al snel was het zover: pingpongen! Mathijs en ik zijn hierin best fanatiek (al kunnen we gelukkig goed tegen ons verlies ?). Altijd als we op vakantie gaan, en soms zelfs al we gewoon een stukje wandelen, en er is een pingpongtafel, spelen we weet-ik-het hoeveel potjes. Eerst won Mathijs meestal, maar de laatste tijd gaan het gelijk op. Dus of ik wordt beter, of Mathijs oefent minder op zijn werk ?. Verder hebben we vandaag rustig aan gedaan.

Dinsdag

Vanmiddag kwamen vrienden met hun zoontje ook naar de camping. Ze hadden tegelijk als ons vakantie aangevraagd en we besloten om met elkaar weg te gaan. Hoe gezellig! Ze zaten in een stacaravan schuin achter ons, dus lekker dichtbij. Die middag hebben we eerst nog gezwommen met Noah in het pierenbadje op de camping. Het water was nog erg koud, maar als je eenmaal door was, was het heerlijk! ’s Avonds namen we de babyfoon mee naar de achterbuurtjes (?) en deden we ons favoriete spel: Codenames. De mannen tegen de vrouwen en de heren werden ingemaakt (dit is niet veranderd in deze week, uiteindelijk stond het 4-0 voor de dames). Dit zou eventueel misschien te maken kunnen hebben gehad met het feit dat de mannen aan het bier en de whisky zaten… ?

Woensdag 

’s Ochtends deden we steeds rustig aan. Vanmiddag gingen we weer lekker zwemmen, nu met z’n allen. Boven het pierenbad zat vroeger een overkapping (10 jaar geleden was ik ooit eerder naar de Betteld geweest), maar deze was er nu niet meer. Daardoor zat Noah continu in de zon als hij in het water was. Mathijs had hier een goede oplossing voor bedacht: de parasol van de kinderwagen vast tapen aan de zwemband van Noah. Veel beter! De mannen gingen later die middag nog op pad om boodschappen te halen. Ze wilden namelijk gaan BBQ-en, dus moest er wel genoeg voedsel in worden geslagen ?. Een behoorlijk poosje later kwamen ze terug met een volgeladen auto (oké, beetje overdreven misschien). Er was in ieder geval genoeg te eten. Toen zij weg waren, hebben wij met de jongens lekker buiten gezeten op een kleedje in het gras. Ze hebben heerlijk naast elkaar gespeeld.

Noah was al een paar dagen niet helemaal fit en erg moe na vandaag, dus voordat wij gingen eten brachten Mathijs en ik hem eerst op bed. Na het eten gingen wij, de lady’s, even een wandeling maken over de camping. Toen we terug waren was het weer tijd voor een spelletje.

Donderdag

Lekker even weg, dat wilden Mathijs en ik vanochtend. We hadden het idee om naar een groot park te gaan waar je van alles en nog wat kon doen, maar deze ging pas om 12 uur open. Het zou nogal warm worden, dus hadden we eigenlijk geen zin om op het heetst van de dag rond te lopen banjeren. Daarom besloten we vanochtend gezellig naar Doetinchem te gaan. We gingen wat winkels in en belandden al snel bij een gezellig tentje waar je schepijs kon krijgen. We namen allemaal een ijsje en Noah genoot van een bolletje bananenijs. We zaten met z’n drieën op een schommelbankje, Noah in het midden. Hij trok zich op om te gaan staan en opeens liet hij los… Daar stond hij dan, onze grote knul! Supertrots stonden we te kijken hoe hij bleef staan. Na kort overleg waren we het erover eens dat dit waarschijnlijk niet de eerste keer was dat hij los stond, aangezien hij zó stevig stond en met veel beleid weer op zijn knieën belandde (het vermoeden is dat hij in bed veel oefent?).

De rest van de dag hing ik rond bij het zwembad. Mathijs was eerst bij de caravan, omdat Noah sliep. Na zijn slaapje kwamen ze er ook gezellig bij en hebben we nog lang vertoeft bij het lekkere water.

Een heel aantal plonsen en glijbaanritjes verder, gingen we weer terug naar de caravan. Vanavond aten we even als gezin samen, omdat we nog eten op moesten maken. Morgen gaan we namelijk alweer naar huis, helaas… Om deze week goed af te sluiten, eindigden we de dag weer met een spelletje. Dit keer hadden we andere teams: stel tegen stel. De avond was helemaal compleet toen Mathijs en ik later zó hard om onszelf hebben gelachen dat ik bijna van mijn stoel viel… ?.

Vrijdag

De laatste ochtend is daar… Tassen inpakken, schoonmaken, auto inladen en ondertussen zorgen dat Noah lekker eet en slaapt. He he, eindelijk klaar! We reden terug naar huis en onderweg (een paar minuten van ons huis ?) hebben we ergens gegeten met elkaar om echt ons midweekje met elkaar af te sluiten. Het waren een paar heerlijke dagen en wat hebben we het gezellig gehad met elkaar! De jongens vinden elkaar ook érg interessant en volgens mij ook gezellig.

Thuis aangekomen pakten we de tassen uit en hebben we verder rustig aan gedaan. Ook ik was al een aantal dagen snotverkouden en eigenlijk stiekem een beetje te laat op bed gegaan steeds. Maar goed, het is gelukkig vakantie ?. We waren allemaal erg moe en hadden dus geen zin meer om te koken. Mathijs z’n vader kwam gezellig chinees mee eten met ons. Ook schoof zijn broertje nog aan die onverwachts even langs kwam om zijn nieuwe auto te showen. De rest van de avond was ik te moe om nog iets te doen, dus dan maar lekker niks!

 

Zaterdag 30 juni

Vanochtend heb ik met Noah een boodschapje gedaan, maar verder is er deze dag niet veel bijzonders gebeurd. We moesten nog even bijkomen van de paar dagen weg en daarnaast waren Noah en ik nog allebei erg verkouden. Mathijs had die ochtend met zijn broertje de muur in de keuken afgemaakt, wat super mooi is geworden! Aangezien we verder vrij weinig hebben gedaan, heb ik besloten hieronder even een aantal foto’s te plaatsten van de keuken (die er ondertussen alweer verder af is ?).

 

Tags  

Ook leuk om te lezen?